Προέλευση κρυσταλλικού αλατιού Χιμάλαϊ
Αυτό το κρυσταλλικό αλάτι προέρχεται από την αλυσίδα αλατιού στο Πακιστάν. Η αλυσίδα αλατιού ανήκει γεωλογικά, αλλά όχι γεωγραφικά, στο ορεινό σύστημα των Ιμαλαΐων. Το κρυσταλλικό αλάτι Χιμάλαϊ είναι ένα φυσικό επιτραπέζιο αλάτι που είναι περίπου 250 εκατομμυρίων ετών. Αλάτι χωρίς χημικά πρόσθετα και ροές που εξάγεται όπως γινόταν εδώ και εκατοντάδες χρόνια.
Το κρυσταλλικό αλάτι Χιμάλαϊ σχηματίστηκε πριν από περισσότερα από 250 εκατομμύρια χρόνια κατά την εξαφάνιση του αρχαίου ωκεανού. Συλλέγεται με το χέρι στα υψίπεδα του Θιβέτ. Το αλάτι από τα Ιμαλάια παλαιότερα ονομαζόταν "αλάτι του βασιλιά" επειδή το πολύ υψηλής ποιότητας αλάτι πωλούνταν μόνο στην τοπική αριστοκρατία. Το ροζ χρώμα προέρχεται από τα μέταλλα που έχει απορροφήσει το αλάτι, όπως το χλωριούχο νάτριο, το μαγνήσιο και το ασβέστιο.
Αυτό το αλάτι Χιμάλαϊ είναι λεπτό κρυσταλλικό αλάτι που δεν έχει υποστεί επεξεργασία και διατηρεί όλες τις καλές ιδιότητες που έχει το αλάτι. Οι περισσότερες από τις διαθέσιμες στην αγορά αλάτες έχουν υποστεί επεξεργασία, γεγονός που έχει πλύνει...
Ρόδινα Παντζάρια Σκόνη Premium Βιολογική
Η σκόνη από ρόδινα παντζάρια είναι η σκόνη από το ρόδινο παντζάρι, αυτό είναι προφανές. Η σκόνη παντζαριού είναι πιθανώς κάτι άγνωστο για πολλούς, αλλά έχει περισσότερα να προσφέρει από ό,τι νομίζετε. Ρόδινα παντζάρια: δεν τα βρίσκουν όλοι νόστιμα. Για τη γεύση μπορεί να γίνει συζήτηση. Αυτό που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί είναι το γεγονός ότι τα παντζάρια είναι εξαιρετικά υγιεινά.
Η σκόνη παντζαριού είναι εξίσου υγιεινή με το φρέσκο ρόδινο παντζάρι. Τα ρόδινα παντζάρια είναι, όπως αναμενόταν, ξαδέλφια των ζαχαρότευτλων, αλλά με πολύ λιγότερες θερμίδες. Τα ρόδινα παντζάρια είναι ένα είδος ρίζας. Κάποτε ήταν λευκά, αργότερα απέκτησαν το κόκκινο χρώμα. Αυτό το κόκκινο χρώμα μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο, καθώς λερώνει τα ρούχα και είναι δύσκολο να αφαιρεθεί.
Γιατί να αγοράσετε σκόνη ρόδινων παντζαριών;
Η σκόνη παντζαριού έχει σημαντικές θρεπτικές αξίες. Περιέχει μεταξύ άλλων πλήθος μετάλλων και βιταμινών. Σκεφτείτε το κάλιο, το μαγνήσιο, το σίδηρο και τον φώσφορο. Επιπλέον, τα ρόδινα παντζάρια περιέχουν πολλές ίνες, κ…
Πρωτεΐνη Σκόνη Χάννα
Η πρωτεΐνη χάννα, ή αλλιώς σκόνη πρωτεΐνης χάννα, παρασκευάζεται από σπόρους χάννα. Η χάννα είναι μια εναλλακτική πηγή πρωτεΐνης σε σχέση με ζωικές πηγές όπως το κρέας. Η χάννα είναι μια βιολογική σκόνη πρωτεΐνης. Τα συμπληρώματα πρωτεΐνης όπως η σκόνη πρωτεΐνης χάννα παρασκευάζονται από συμπυκνώματα, με περισσότερη πρωτεΐνη και λιγότερους υδατάνθρακες και λιπαρά από το αρχικό προϊόν.
Τι καθιστά τους σπόρους χάννα superfood;
Οι σπόροι χάννα είναι superfood επειδή είναι γεμάτοι μαγνήσιο και σίδηρο. Μια κουταλιά σπόρων χάννα ισοδυναμεί με 50 γραμμάρια σπανάκι όσον αφορά την ποσότητα σιδήρου. Όλοι όσοι αντιμετωπίζουν ανεπάρκεια σιδήρου θα πρέπει να εξετάσουν σοβαρά την πρωτεΐνη χάννα. Το λάδι σπόρων χάννα είναι επίσης πολύ υγιεινό, ενώ τα φύλλα του φυτού είναι βρώσιμα.
Οι σπόροι χάννα δεν είναι τυχαία καταχωρημένοι ως superfood. Η σκόνη πρωτεΐνης χάννα είναι πλούσια σε διάφορα απαραίτητα λιπαρά οξέα, σε βιταμίνη Ε, καθώς και στα μέταλλα κάλιο, νάτριο, φώσφορο, θείο, μαγνήσιο, σίδηρο, ασβέστιο και ψευδάργυρο.
Σταγόνες αίματος…
Εξαιρετικά αρχαίες ρίζες
Η αραρούτα ή αραρούτα (Maranta arundinacea) είναι ένα μεγάλο, πολυετές φυτό του γένους Maranta και βρίσκεται σε τροπικά δάση. Η αραρούτα καλλιεργούνταν ήδη από τους ανθρώπους πριν από 11.000 χρόνια. Η αραρούτα είναι επίσης το όνομα του εύκολα εύπεπτου αμύλου από τους ριζώματα. Η σκόνη αραρούτας είναι εξαιρετικός συνδετικός παράγοντας για κρεμώδεις σάλτσες και γλάσες με ουδέτερη γεύση.
Η Καλλιέργεια της Αραρούτας
Οι ρίζες συλλέγονται ένα χρόνο μετά τη φύτευση. Περιέχουν περίπου 23% άμυλο. Πρώτα πλένονται και στη συνέχεια αφαιρείται η χαρτώδης επιφάνεια. Στη συνέχεια πλένονται ξανά, στεγνώνουν και αλέθονται σε πολτό. Το γαλακτώδες υγρό που προκύπτει φιλτράρεται για να εξάγει μια σκόνη αμύλου.
Εφαρμογές σκόνης αραρούτας
Η σκόνη αραρούτας χρησιμοποιείται για την παρασκευή σαλτσών. Χρησιμοποιήστε τη μισή ποσότητα αραρούτας από (κανονικό) αλεύρι στη συνταγή. Η ακριβής ποσότητα που απαιτείται ποικίλλει ανάλογα με την επιθυμητή πυκνότητα της σάλτσας. Η αραρούτα είναι εύκολη στην πέψη.
Προέλευση και ιστορία του Σιτάκε
Ο σιτάκε (Lentinula edodes) είναι ένα βρώσιμο μανιτάρι, το οποίο εμφανίζεται φυσικά στην Ιαπωνία, την Κίνα και την Κορέα. Εδώ το μανιτάρι καλλιεργείται για αιώνες και εκτιμάται για τη γεύση και την οσμή του. Στην ασιατική κουζίνα, είναι ένα κοινά χρησιμοποιούμενο μανιτάρι. Ο σιτάκε αναπτύσσεται σε σκληρά ξύλα όπως η βελανιδιά, η καρυδιά και η κάστανο. Ο σιτάκε έχει καπάκι από ανοιχτό καφέ έως σκούρο καφέ και ανήκει δίπλα στα μανιτάρια στα πιο καλλιεργημένα μανιτάρια στον κόσμο.
Επεξεργασία σε Σκόνη Μανιταριού Σιτάκε
Ο σιτάκε συγκομίζεται όταν έχει αναπτυχθεί καλά, αλλά η άκρη του καπακιού είναι ακόμα ελαφρώς κυρτή προς τα κάτω. Το καπάκι θα πρέπει ήδη να είναι χαλαρό από το στέλεχος, αλλιώς ο σιτάκε είναι ακόμα πολύ νέος. Αν το καπάκι είναι πολύ πλατύ προς τα έξω, ο σιτάκε είναι ήδη πολύ παλιός. Μετά τη συγκομιδή, το μανιτάρι κόβεται σε κομμάτια και τοποθετείται στον φούρνο για να στεγνώσει. Στη συνέχεια, επεξεργάζεται σε μια λεπτή σκόνη μανιταριού σιτάκε.
Υγιεινές ιδιότητες του Σιτάκε
Ο σιτάκε περιέχει …
Μάτσα Σκόνη Βασική Βιολογική
Η μάτσα χρησιμοποιείται κυρίως ως πράσινο τσάι. Η βιολογική σκόνη μάτσα έχει πλούσια, γεμάτη γεύση που εκτιμούν πολλοί λάτρεις του τσαγιού.
Η ιστορία του φυτού μάτσα
Το φυτό μάτσα προέρχεται από την Ιαπωνία και έχει την λατινική ονομασία ‘Camellia Sinensis’. Τα φύλλα αυτού του ιδιαίτερου φυτού χρησιμοποιούνται για να αλεσθούν σε σκόνη μάτσα. Το σκούρο πράσινο χρώμα της μάτσα προέρχεται από την χλωροφύλλη, ένα αμινοξύ.
Γιατί να αγοράσετε σκόνη μάτσα;
Η μάτσα είναι γεμάτη με μέταλλα, βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και καφεΐνη.
Ο ρόλος των πολυφαινολών
Η ιαπωνική μάτσα είναι πλούσια σε πολυφαινόλες: αντιοξειδωτικά που προστατεύουν το σώμα από τις ελεύθερες ρίζες.
Απώλεια βάρους με μάτσα;
Η μάτσα μειώνει την αίσθηση πείνας.
Ο ρόλος της L-theanine
Η L-theanine είναι ένα αμινοξύ που βοηθά στην ηρεμία του εγκεφάλου. Η κατανάλωση τσαγιού μάτσα είναι ιδανική για όποιον αναζητά μια στιγμή ηρεμίας.
Το τσουκνίδι
Όλοι σίγουρα έχουν τσιμπηθεί κάποια στιγμή από τσουκνίδες. Αυτό τσιμπάει άσχημα και γι' αυτό οι τσουκνίδες έχουν την φήμη ότι είναι ένα ζιζάνιο. Αλλά το φυτό έχει και μια άλλη πλευρά. Μπορείς να το φας! Μαγειρεμένο, το τσουκνίδι έχει μια γεύση που θυμίζει σπανάκι με αγγούρι.
Υγιεινές ιδιότητες σκόνης τσουκνίδας και εφαρμογές
Η τσουκνίδα περιέχει πάρα πολλές διαφορετικές υγιεινές ουσίες, όπως βιταμίνη C και διάφορες βιταμίνες B, βιταμίνη E και K. Ορυκτά, κυρίως σίδηρο, πυρίτιο και ασβέστιο. Είναι επίσης μια σημαντική πηγή χλωροφύλλης. Αλλά περιέχει επίσης τανίνες, πρωτεΐνες, φλαβονοειδή (αντιοξειδωτικά), βλέννες και φυτικές ίνες. Η τσουκνίδα χρησιμοποιείται σε συνταγές για πολέντα, πέστο, πουρέ, σούπα τσουκνίδας ή ως βότανο τσάι. Επίσης, η τσουκνίδα χρησιμοποιείται ως δραστική φυσική ουσία σε σαμπουάν κατά της πιτυρίδας.
Πρέσσα (Piper nigrum): Το μαύρο πιπέρι σε σκόνη, βιολογικό και με χαμηλή περιεκτικότητα σε σπόρους, είναι ένα προϊόν φτωχό σε σπόρους. Τα τρόφιμα περιέχουν διάφορους μικροοργανισμούς, όπως βακτήρια και μικρόβια. Η αποστείρωση των βιολογικών συστατικών σημαίνει την αφαίρεση όσο το δυνατόν περισσότερων επιβλαβών βακτηρίων και μικροβίων.
Προέλευση του Cordyceps. Ο Cordyceps είναι ένα γένος μανιταριών και ανήκει στο γένος Ophiocordyceps. Το όνομα Cordyceps προέρχεται από τα αρχαία ελληνικά και σημαίνει ρόπαλο. Στα λατινικά σημαίνει κεφάλι. Αυτό το μανιτάρι είναι παρασιτικό και αναπτύσσεται σε έναν ξενιστή. Οι ξενιστές του Cordyceps είναι έντομα και αρθρόποδα. Στην Κίνα, ο Cordyceps είναι ένα παραδοσιακά χρησιμοποιούμενο μανιτάρι που αναπτύσσεται σε υψόμετρα από 3000 έως 5000 μέτρα στις οροσειρές του Θιβέτ και της Κίνας. Ο Cordyceps, από τον οποίο παρασκευάζεται αυτή η σκόνη, καλλιεργείται σε υποστρώματα, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να χρησιμοποιούνται έντομα ως ξενιστές. Η σκόνη είναι γεμάτη με απαραίτητα αμινοξέα και διάφορες βιταμίνες και μέταλλα. Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Cordyceps. Ο Cordyceps χρησιμοποιείται συχνά από αθλητές για την προώθηση της αντοχής.
Καρότο (Daucus carota): Το βιολογικό καροτένιο σε σκόνη από την VehGro παράγεται με την αποξήρανση φρέσκιας καροτένιας σάρκας και την επακόλουθη άλεση σε σκόνη. Η σκόνη καρότου δεν είναι μόνο νόστιμη, αλλά και πολύ υγιεινή. Οι ρίζες ανήκουν στην οικογένεια των κονδύλων. Είναι πλούσιες σε βήτα-καροτένιο, τις βιταμίνες A και B. Το βήτα-καροτένιο είναι ένα αντιοξειδωτικό που βοηθά στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών.
Σκόνη Κανέλας Κεϋλάνης CUA φυτευτικός βραχίονας
Η κανέλα (cinnamomum verum) είναι ένα μπαχαρικό που αποτελείται από τον εσωτερικό φλοιό των βλαστών του δέντρου κανέλας. Η κανέλα χρησιμοποιείται συνήθως στη δυτική κουζίνα ως καρύκευμα σε γλυκά πιάτα. Η κανέλα προέρχεται από τροπικές χώρες. Ο θάμνος κλαδεύεται δύο έως τρεις φορές το χρόνο. Η σκόνη κανέλας Κεϋλάνης είναι λεπτή, ζεστή και ευχάριστη.
Κύμινο (Cuminum cyminum)
Ο σπόρος κύμινου είναι νόστιμος σε μεξικάνικα ή ινδικά πιάτα. Δίνει επίσης μια επιπλέον γεύση σε πιάτα για τη σχάρα ή το μπάρμπεκιου. Αφήστε το κάρυ, τα στιφάδο, το τσίλι, το κουσκούς ή το αρνί να γίνουν νόστιμα με σπόρους κύμινου. Το κύμινο είναι γνωστό ως συστατικό στο τυρί κύμινου, αλλά χρησιμοποιείται επίσης ευρέως σε μεσογειακά, ασιατικά και αραβικά πιάτα. Ο αλεσμένος σπόρος κύμινου είναι επίσης γνωστός ως djinten. Αλλά αυτό αφορά την ολόκληρη ποικιλία.
Beta vulgaris: Το Πούδρα Παντζαριού Basic BIO από την VehGro προσφέρει μια όμορφη κόκκινη ή ροζ απόχρωση σε κέικ, cupcakes, τηγανίτες, σάλτσες, σούπες, ντιπ και άλλες παρασκευές. Αυτή η πούδρα παντζαριού προσθέτει μια απαλή, γλυκιά αίσθηση, χωρίς να κυριαρχεί σε άλλες γεύσεις. Η πούδρα παντζαριού μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως φυσική χρωστική σε σαπούνια και καλλυντικά.
Προέλευση
Η γκουαράνα είναι ο ξηρός καρπός ενός φυτού που αναπτύσσεται στη Βραζιλία. Εκεί, η γκουαράνα χρησιμοποιείται ως συμπλήρωμα ενέργειας και ενσωματώνεται σε αναψυκτικά. Ο καρπός περιέχει υψηλότερη περιεκτικότητα καφεΐνης από τον καφέ.
Σήμερα, η γκουαράνα παραμένει ένα βασικό στοιχείο της διατροφής σε όλη τη Βραζιλία, όπου θεωρείται το εθνικό ποτό της χώρας. Με τη crescente ζήτηση από το εξωτερικό τις τελευταίες δεκαετίες, η γκουαράνα έχει εξελιχθεί σε μια ιδανική καλλιέργεια για την ενίσχυση του εισοδήματος των αγροτών στην περιοχή του Αμαζονίου.
Το Τσουκνίδι
Όλοι πιθανότατα έχουν τσιμπηθεί από τσουκνίδες. Τσιμπάει τόσο άσχημα που οι τσουκνίδες συχνά αποκαλούνται ζιζάνια. Αλλά το φυτό έχει και μια άλλη πλευρά. Μπορείτε να το φάτε! Το μαγειρεμένο τσουκνίδι έχει γεύση που θυμίζει σπανάκι και αγγούρι.
Υγιεινές ιδιότητες Σκόνη τσουκνίδας και εφαρμογές
Η τσουκνίδα περιέχει πολλές διαφορετικές υγιεινές ουσίες, συμπεριλαμβανομένων της βιταμίνης C και διαφόρων βιταμινών B, βιταμίνης E και K. Ορυκτά, ειδικά σίδηρο, πυρίτιο και ασβέστιο. Είναι επίσης μια σημαντική πηγή χλωροφύλλης. Η τσουκνίδα περιέχει επίσης τανίνες, πρωτεΐνες, φλαβονοειδή (αντιοξειδωτικά), βλέννα και ίνες. Η τσουκνίδα χρησιμοποιείται σε συνταγές για πολέντα, πέστο, πουρέ, σούπα τσουκνίδας ή ως βότανο τσάι. Η τσουκνίδα χρησιμοποιείται επίσης ως ενεργή φυσική ουσία σε σαμπουάν κατά της πιτυρίδας.
Geschichte und Herkunft: Lucuma wurde als das "Gold der Inkas" bezeichnet. Lucuma wird im peruanischen Hochland seit 200 n. Chr. angebaut, als die Menschen die karamell-süße Frucht entdeckten. In Peru sind 26 Dörfer nach dieser beliebten Frucht benannt. Der Lucumabaum wächst am besten in einer Höhe zwischen 450 und 1000 Metern. Der Baum verträgt Trockenheit gut, aber keinen Frost. Für die Fruchtbildung ist eine hohe Luftfeuchtigkeit erforderlich. Lucumabäume tragen erst nach 5 Jahren Früchte und jeder Baum produziert bis zu 500 Früchte pro Jahr. Die Früchte sind gelb-braun und können bis zu einem Kilo wiegen. Verarbeitung zu Lucuma-Pulver: Der Lucuma-Baum trägt das ganze Jahr über Früchte, aber die Haupternte findet im Frühjahr zwischen Januar und April statt. Wenn die Früchte vom Lucumabaum fallen, sind sie noch nicht reif und das Fruchtfleisch ist zu hart, um essbar zu sein. Die Früchte müssen unter Heu gelagert werden.
Χλωρέλλα Σκόνη Βιολογική
Χλωρέλλα σκόνη: τι είναι ακριβώς; Είναι η σκόνη από το φύκι χλωρέλλα, ένα μονοκύτταρο ‘μικρό φύκι’ που είναι ήδη δύο δισεκατομμυρίων ετών. Σε δύο δισεκατομμύρια χρόνια, το φύκι δεν έχει αλλάξει σε μορφή ή σύνθεση. Το φύκι χλωρέλλα αναπτύσσεται σε γλυκό νερό και σχεδόν σε όλο τον κόσμο. Η χλωρέλλα είναι μια ελληνική λέξη, που προέρχεται από το Chloros, που σημαίνει πράσινο-κίτρινο.
Στη χλωρέλλα περιέχονται μεταξύ άλλων αμέτρητες πρωτεΐνες και ίνες, αλλά και μέταλλα όπως το κάλιο και το σίδηρο. Με λίγα λόγια: όλα τα δομικά στοιχεία που χρειάζεται ο άνθρωπος…
Τι ακριβώς είναι ο κουρκουμάς;
Ο κουρκουμάς είναι ένα φυτό της νότιας και νοτιοανατολικής Ασίας, που ανήκει στην οικογένεια των τζίντζερ. Ο κουρκουμάς ή κουρκούμη (curcuma longa) προέρχεται από τη ρίζα του φυτού. Ως μπαχαρικό, ο κουρκουμάς έχει μια ελαφρώς πικρή γεύση και είναι ψηλά στη λίστα των superfoods. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι ο κουρκουμάς περιέχει ένα αιθέριο έλαιο που αποτελείται κυρίως από τα λεγόμενα 'σεσκιτερπένια'. Οι διάφοροι τύποι 'σεσκιτερπενίων' έχουν πολλές θετικές επιδράσεις στο σώμα μας.
Το Δέντρο Γκότζι
Το Δέντρο Γκότζι είναι ένας θάμνος/δέντρο πάνω στο οποίο αναπτύσσεται το μούρο γκότζι και είναι εγγενές στην Κίνα. Αυτό το δέντρο εισήχθη στην Ευρώπη τον 18ο αιώνα. Οι μακριές καμπύλες κλαδιά έχουν αγκάθια. Τα φύλλα είναι γκρι-πράσινα και τα λουλούδια μωβ. Τα μούρα είναι περίπου 2 εκ. μακριά και έχουν πορτοκαλί-κόκκινο χρώμα. Πριν αποξηρανθούν, είναι ζουμερά και σπάζουν γρήγορα.
Το δέντρο γκότζι μπορεί να αντέξει σε όλες τις καιρικές συνθήκες, που κυμαίνονται μεταξύ -26℃ το χειμώνα και 40℃ το καλοκαίρι. Μετά από μια περίοδο ανάπτυξης 2 ετών, παράγονται τα πρώτα μούρα. Τα μούρα γκότζι καλλιεργούνται σε φυτεία κατά μήκος του ποταμού Κίτρινου στην Κίνα. Σε αυτή την περιοχή φυτεύονται 3000 δέντρα ανά εκτάριο, όπου αναπτύσσονται σε πλάτος. Τα δέντρα φτάνουν περίπου 1 μέτρο ύψος και παράγουν 1 κιλό μούρα γκότζι ανά εποχή.
Επεξεργασία σε σκόνη κατάψυξης
Η οργανική σκόνη μας παρασκευάζεται από μούρα γκότζι, που καλλιεργούνται στο οροπέδιο Κινχάι-Τιβέτ στη νοτιοδυτική Κίνα. Αναφερόμενη ως η 'οροφή του κόσμου', η περιοχή των 2,3 εκατομμυρίων τ.χλμ. έχει μια ...
Τι μπορείς να κάνεις με σκόνη καρότου;
Η σκόνη καρότου έχει ήπια, γλυκιά και ελαφρώς πικάντικη γεύση που είναι υπέροχη σε smoothies και σάλτσες. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως αρωματική ουσία ή ως φυσική χρωστική σε ζυμαρικά και γλυκά.
Γιατί είναι καλή η σκόνη καρότου;
Ως μία από τις πιο δημοφιλείς λαχανικές στον κόσμο, το καρότο περιέχει υψηλές θρεπτικές αξίες. Η σκόνη καρότου είναι πλούσια σε βήτα-καροτένιο, το οποίο μετατρέπεται στο σώμα σε βιταμίνη Α. Επίσης, η σκόνη καρότου είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, μέταλλα και φυτικές ίνες.
Διαδικασία παραγωγής σκόνης καρότου
Η σκόνη καρότου παρασκευάζεται με την ξήρανση φρέσκων καρότων και στη συνέχεια την άλεση τους σε λεπτή σκόνη.
Προϊόν Ποιοτικού Πράσινου Τσαγιού Matcha Organic Basic
από την VehGro είναι ένα οργανικά πιστοποιημένο προϊόν υψηλής ποιότητας. Χάρη σε αυτή την πιστοποίηση, γνωρίζετε ότι αυτό που αγοράζετε έχει δημιουργηθεί με προσοχή και φροντίδα για τους ανθρώπους και τη φύση.
Η VehGro αντιπροσωπεύει προϊόντα που είναι υγιεινά και της υψηλότερης ποιότητας. Τα (οργανικά) φυσικά προϊόντα που έχουμε επιλέξει προέρχονται από διάφορες περιοχές του κόσμου. Όλα τα προϊόντα ελέγχονται στην Ευρώπη και συχνά συσκευάζονται εκεί.
Η οργανική σήμανση σημαίνει 100% ελεγχόμενη οργανική και αξιόπιστη. Αυτά τα συστατικά εγγυώνται ότι είναι απαλλαγμένα από κάθε είδους πρόσθετα όπως ζάχαρες και λίπη και πληρούν όλες τις ευρωπαϊκές απαιτήσεις σχετικά με τα φυτοφάρμακα.
Αναζητάτε χονδρέμπορο ή εισαγωγέα Πράσινου Τσαγιού Matcha Organic Basic;
Προσφέρουμε μια γκάμα χιλιάδων οργανικών συστατικών που μπορούμε να προσφέρουμε είτε ως μεμονωμένα συστατικά είτε σε μίγμα. Εάν σας ενδιαφέρει η έννοια της ιδιωτικής ετικέτας μας, παρακαλώ επισκεφθείτε το www.vehgroshop.com.
Προέλευση Μαϊντανού
Απαραίτητο για κάθε λάτρη της μαγειρικής: Βιολογική Σκόνη Μαϊντανού. Ο μαϊντανός προέρχεται αρχικά από την περιοχή της Μεσογείου. Μια ενδιαφέρουσα πληροφορία για αυτό το βότανο είναι ότι οι Αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι το φυτό του μαϊντανού είχε προέλθει από το αίμα του Άρχιμου, ενός από τους ήρωές τους. Για τους Έλληνες, αυτό το βότανο είχε επίσης σημαντική λειτουργία, καθώς χρησιμοποιούνταν για να στέφουν τους νικητές, με τον μαϊντανό να πλέκεται μαζί με φύλλα δάφνης σε μορφή στεφάνου.
Επεξεργασία σε Σκόνη Μαϊντανού
Μετά τη συγκομιδή, τα φύλλα του μαϊντανού αποξηραίνονται και αλέθονται σε σκόνη μαϊντανού. Η σκόνη έχει φυσικό πράσινο χρώμα και φρέσκια, ελαφρώς αλμυρή γεύση.
Υγιεινές Ιδιότητες Μαϊντανού
Σήμερα, ο μαϊντανός είναι κυρίως γνωστός ως ένα υπέροχο βότανο γεμάτο βιταμίνες και μέταλλα, όπως βιταμίνη B, C, καροτένιο, σίδηρο και πυρίτιο. Αυτό καθιστά τη σκόνη μαϊντανού μια υγιεινή προσθήκη σε...
Σκόνη Μανιταριού Ρέισι
Το μανιτάρι Ρέισι προέρχεται από τα ορεινά δάση της Κίνας, της Ιαπωνίας και της Κορέας. Το μανιτάρι αναζητά υγρές, σκιερές συνθήκες στη βάση του σκληρού δέντρου. Ένα δείγμα του μανιταριού είναι μαλακό και φελλώδες με επίπεδη κόκκινη καπάκι. Το όνομα ρέισι προέρχεται από την Ιαπωνία. Το όνομα του μανιταριού προέρχεται από δύο ελληνικές λέξεις: γάνος (φωτεινότητα) και δέρμα (δέρμα). Το όνομα, λουσίδουν, είναι λατινικό για 'αντανάκλαση'. Το κινεζικό όνομα, λενγκ Ζι, αναφέρεται στη χρήση του μανιταριού και όχι στην εμφάνισή του, μεταφρασμένο κυριολεκτικά: βότανο πνευματικής δύναμης.
Γιατί να αγοράσετε μανιτάρι ρέισι;
Η παραγγελία σκόνης ρέισι είναι μια σοφή επιλογή. Υπάρχουν πολλαπλά οφέλη για την υγεία που αποδίδονται σε αυτό το συγκεκριμένο μύκητα, τα οποία θα συζητήσουμε παρακάτω. Προϊόντα που παρασκευάζονται από ή περιλαμβάνουν Ρέισι πωλούνται σε όλο τον κόσμο. Μπορείτε να σκεφτείτε κάψουλες Ρέισι, σκόνη μανιταριού, καθώς και εκχυλίσματα για καφέ και τσάι.
Αγοράζοντας Ρέισι π…
Κύμινο (Cuminum cyminum)
Το κύμινο είναι νόστιμο σε μεξικάνικα ή ινδικά πιάτα. Δίνει επίσης μια επιπλέον γεύση σε πιάτα για τη σχάρα ή το μπάρμπεκιου. Αφήστε το κάρυ, τα στιφάδο, τη χιλιανή, το κουσκούς ή το αρνί να γίνουν υπέροχα με το κύμινο. Το κύμινο είναι γνωστό ως συστατικό στο τυρί κύμινου, ωστόσο χρησιμοποιείται επίσης πολύ σε μεσογειακά, ασιατικά και αραβικά πιάτα. Το αλεσμένο κύμινο είναι επίσης γνωστό ως τζίντεν. Αλλά αυτό αφορά την ολόκληρη ποικιλία.
Προέλευση
Η γκουαράνα είναι ο ξηρός σπόρος ενός φυτού που μεγαλώνει στη Βραζιλία. Εκεί, η γκουαράνα χρησιμοποιείται ως συμπλήρωμα ενέργειας και επεξεργάζεται σε αναψυκτικά. Ο καρπός περιέχει υψηλότερη περιεκτικότητα καφεΐνης από τον καφέ.
Σήμερα, η γκουαράνα παραμένει ένα βασικό μέρος της διατροφής για όλη τη Βραζιλία, όπου θεωρείται το εθνικό ποτό της χώρας. Με τη crescente ζήτηση από το εξωτερικό τα τελευταία χρόνια, η γκουαράνα έχει γίνει μια ιδανική καλλιέργεια για να συμπληρώσει το εισόδημα των αγροτών στην περιοχή του Αμαζονίου.
Η σημασία της βιομηχανίας γκουαράνας για τη Βραζιλία γιορτάζεται με το ετήσιο Φεστιβάλ Γκουαράνας, που διεξάγεται στην πόλη Μαουές. Μια εβδομάδα μουσικής, παρελάσεων και εορτασμών πραγματοποιείται παράλληλα με τη συγκομιδή, προσελκύοντας επισκέπτες από όλη την περιοχή του Αμαζονίου.
Εξήγηση δημοτικότητας
Η γκουαράνα θεωρείται ότι διεγείρει τον επινεφρίδιο αδένα να παράγει αδρεναλίνη. Επίσης, ενεργοποιείται η καύση λίπους, καθώς το επίπεδο αδρεναλίνης στο αίμα αυξάνεται. Μέσω της καύσης λίπους, αυτό μπορεί να παρέχει ενέργεια, περισσότερη αντοχή…
Δζαχέ
Βιολογική σκόνη τζίντζερ από την VehGro, απλά 100% φυσική και χωρίς πρόσθετα. Το τζίντζερ, που ονομάζεται επίσης Zingiber officinale, είναι ένα πραγματικό καρύκευμα. Το τζίντζερ περιέχει επίσης διάφορες βιταμίνες και μέταλλα, καθώς και πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και ίνες. Η σκόνη τζίντζερ είναι η ρίζα τζίντζερ που έχει βραστεί, αποξηρανθεί και στη συνέχεια αλεσθεί σε σκόνη. Η γεύση της σκόνης τζίντζερ είναι πιο έντονη και πικάντικη από αυτή του φρέσκου τζίντζερ και ταιριάζει καλά σε ασιατικά και βορειοαφρικανικά πιάτα, κέικ και γλυκά. Φυλάσσετε σε δροσερό, ξηρό και σκοτεινό μέρος. Μην εκθέτετε σε άμεσο ηλιακό φως.
Στο {{config path=""general/store_information/name""}} μπορείτε να αγοράσετε Βιολογική σκόνη τζίντζερ.
Καταγωγή και ιστορία
Το κρεμμύδι είναι ένα βολβώδες φυτό και σχετίζεται με το καρότο και το πράσο. Αυτά τα βολβώδη φυτά αποθηκεύουν τροφή σε έναν βολβό που επιβιώνει το χειμώνα και γι' αυτό είναι τα πρώτα φυτά που εμφανίζονται από το έδαφος την άνοιξη. Το φυτό του κρεμμυδιού αναπτύσσεται από σπόρο, και ο βολβός σχηματίζεται τον πρώτο χρόνο.
Σύμφωνα με γραπτά που χρονολογούνται γύρω στο 3000 π.Χ., το κρεμμύδι καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά σε μέρη της Ασίας. Τελικά, το κρεμμύδι έφτασε και στην Αίγυπτο, από όπου προέρχονται και αυτά τα κομμένα κρεμμύδια. Οι οικοδόμοι των πυραμίδων έπαιρναν κρεμμύδια ως μερίδες, καθώς χρησίμευαν ως τροφή και φάρμακο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους προς την άλλη ζωή.
Γεύση και Χρήση
Το κρεμμύδι χρησιμοποιείται παγκοσμίως στην κουζίνα ως λαχανικό και έρχεται σε πολλές μορφές και χρώματα. Τα κρεμμύδια έχουν έντονη γεύση και άρωμα, τα οποία γίνονται λιγότερο έντονα όταν θερμαίνονται. Αυτά τα βιολογικά κρεμμύδια αποξηραίνονται και αλέθονται σε σκόνη. Η σκόνη κρεμμυδιού παρασκευάζεται από το λευκό κρεμμύδι και μπορεί να χρησιμεύσει ως υποκατάστατο για τα φρέσκα κρεμμύδια σε πολλά πιάτα, όπως...
Σπανάκι (Spinacia oleracea)
Το σπανάκι σε σκόνη είναι μία από τις πλουσιότερες πηγές μαγνησίου. Καλό για τα οστά σας! Επιπλέον, η σκόνη σπανακιού διασφαλίζει ότι η αίσθηση πείνας σας είναι υπό έλεγχο. Περιέχει επίσης βιταμίνες A και C, ασβέστιο, σίδηρο και πολλές ποσότητες καλίου, ώστε η αρτηριακή σας πίεση να παραμένει φυσιολογική. Δεδομένου ότι η σκόνη σπανακιού περιέχει πολύ μεγαλύτερες ποσότητες καλών ουσιών από το φρέσκο σπανάκι, θα σας κάνει πιο δυνατούς μακροπρόθεσμα, όπως ο Πόπεϊ!
Προέλευση κρυσταλλικού αλατιού Χιμάλαϊ
Αυτό το κρυσταλλικό αλάτι προέρχεται από την αλμυρή περιοχή στο Πακιστάν. Η αλμυρή περιοχή ανήκει γεωλογικά, αλλά όχι γεωγραφικά, στο ορεινό σύστημα των Ιμαλαΐων. Το κρυσταλλικό αλάτι Χιμάλαϊ είναι ένα φυσικό επιτραπέζιο αλάτι που είναι περίπου 250 εκατομμυρίων ετών. Αλάτι χωρίς χημικά πρόσθετα και ροές που εξάγεται όπως γινόταν εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Το κρυσταλλικό αλάτι Χιμάλαϊ σχηματίστηκε πριν από περισσότερα από 250 εκατομμύρια χρόνια κατά τη διάρκεια της εξαφάνισης του αρχαίου ωκεανού. Συλλέγεται με το χέρι στα υψίπεδα του Θιβέτ. Το αλάτι από τα Ιμαλάια παλαιότερα ονομαζόταν "αλάτι του βασιλιά" επειδή το πολύ υψηλής ποιότητας αλάτι πωλούνταν μόνο στην τοπική αριστοκρατία. Το ροζ χρώμα προέρχεται από τα μέταλλα που έχει απορροφήσει το αλάτι, όπως το χλωριούχο νάτριο, το μαγνήσιο και το ασβέστιο.
Αυτό το αλάτι Χιμάλαϊ είναι λεπτό κρυσταλλικό αλάτι που δεν έχει υποστεί επεξεργασία και διατηρεί όλες τις καλές ιδιότητες που έχει το αλάτι. Οι περισσότερες από τις διαθέσιμες στην αγορά αλάτες έχουν υποστεί επεξεργασία, γεγονός που έχει ξεπλύνει...
Διαδικασία παραγωγής
Η σκόνη σπόρων κολοκύθας παρασκευάζεται από σπόρους κολοκύθας. Οι σπόροι κολοκύθας είναι συνήθως επίπεδοι και ασύμμετρα ωοειδείς. Έχουν λευκά εξωτερικά κέλυφη και είναι λευκοί μετά την αφαίρεση της φλούδας.
Μετά τη συγκομιδή της κολοκύθας, οι σπόροι αφαιρούνται και καθαρίζονται. Στη συνέχεια, από τους σπόρους πιέζεται λάδι. Η πάστα του πυρήνα, που παραμένει μετά την εξαγωγή του λαδιού, ξηραίνεται και αλέθεται σε λεπτή σκόνη.
Χρήση
Η σκόνη σπόρων κολοκύθας περιέχει φυτικές ίνες, βιταμίνες και πρωτεΐνη. Επιπλέον, η σκόνη περιέχει πολλούς αντιοξειδωτικούς παράγοντες, όπως καροτενοειδή και βιταμίνη Ε.
Αυτή η σκόνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες τροφές, όπως smoothies, χυμούς, γάλα και γιαούρτι. Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να προσθέσετε επιπλέον υγιεινά συστατικά σε διάφορα πιάτα.